Jump to content

A Volkswagen GTI a 40. születésnapjára készül

2015. 05. 10. 10:52

A Volkswagen csoport egy 261 lóerős modellel ünnepli meg a GTI széria 40. születésnapját. A járgány rövidesen debütálni fog a nagyközönség előtt, hiszen a 2016-os év elején már belekezdenének a sorozatgyártásba. Az új GTI rengeteg újításon, fejlesztésen és finomításon fog átesni.

Az első GTI-t (Gran Tourisme Injection) két évvel az első Golf megjelenése után 1976-ban mutatják be, létrehozva ezzel a kompakt sportlimuzinok kategóriáját. Eredeti tervek szerint az első szériát csak korlátozott számban lehetett volna kapni, de a rendkívül nagy érdeklődés miatt a Volkswagen termékkínálat állandó részévé vált. Az első GTI 1,6 literes motorja 110 lóerő leadására volt képes. Az autó funkcionalitása, vezetési élménye és hétköznapi használatra való alkalmassága megteremtette a "GTI mítosz" alapjait.

A 2016-ra esedékes járgány mechanikai finomhangoláson fog átesni a korábbi modellekhez képest, továbbá a külseje sem maradhat érintetlen. Hálós hűtőrácsot, új légterelőket és egy szintén új hátsó diffúzort kozmetikáznak rá a tervezők.

A Volkswagen csoport közleményében nem tért ki arra, hogy mikorra várhatóak a fotók, vagy a részletes műszaki adatok, de remélhetőleg nem váratnak minket túl sokáig.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Volkswagen)