Jump to content

A Tesla ismét újít

2015. 05. 03. 12:00

Elon Musk és csapata egy újabb ötlettel állt elő, amely forradalmasíthatja az energiaipart. Bár a Powerwall elsősorban a háztartások számára készült, de valószínűleg a Tesla fel fogja használni ezt a technológiát az autóipari szegmensükben is.

A Tesla folyamatosan fejleszt és fejleszt. Legutóbb a Tesla-kígyóval álltak elő, amely automatikusan képes megtalálni a járgány csatlakozóját és kezdi el tölteni annak akkumulátorát. A részletekbe nem mennék bele, de valahogy úgy kell elképzelni, hogy egy szenzor jeleket küld az autó felé, amely erre válaszol és a térben megadott koordinátákhoz precízen elér a töltőfej.

Jelenleg ott tartanak Elon Musk-ék, hogy a Tesla egyetlen töltéssel képes lenne keresztül utazni Magyarországot. Egy tavalyi nyilatkozatból kiderült, hogy ezt a kapacitást tovább szeretnék növelni, és itt léphet képbe a Powerwall.

A Powerwall akár 10 kWh áramot képes tárolni, amely több mint egy átlagos család napi fogyasztása. A technológia képes az önellátásra is, de ez persze nagyban függ az időjárástól, viszont ha az akkumulátor befogadóképességét tovább tudnák emelni, akkor vére megvalósulhatnának az első önellátó háztartások.

Autós nyelvre fordítva a témát: Egy ilyen kütyüvel könnyen el lehetne érni azt, hogy soha, vagy csak nagy ritkán kelljen töltőre dugni járgányunkat, bár a méretbeli problémákat még orvosolni kellene előtte.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Youtube)