Jump to content

25 %-os javulás a Mazda MX-5 Miata-nál

2015. 04. 26. 16:30

A 2016-ra esedékes Mazda MX-5 Miata sokban különbözik a korábbi modellektől, az egyik leginkább kiemelendő szempont, hogy 25 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt. Ez részben az új fejlesztésű Skyactiv motoroknak köszönhető, meg persze az apróbb finomításoknak. Térjünk is rá a részletekre!

A Mazda mától nem árul zsákbamacskát, hiszen a jövőre esedékes MX-5 Miata modelljükről már minden apró részlet nyilvánosság elé hoztak. Az új generáció egyik legpozitívabb újdonsága, hogy sokkalta üzemanyag-takarékosabb elődjeinél.

A márkakereskedésekben többféle motorkínálat közül lehet majd választani, melyek mindegyike a Skyactiv névre hallgató fejlesztése a vállalatnak. Ezek egytől egyig 2,0 literes, négyhengeresek, melyek 155 lóerős teljesítménnyel és 200 Nm nyomatékkal rendelkeznek.

Az EPA becslései szerint, a hatfokozatú manuális váltós 10,5 litert fogyaszt városi használatkor 100 km-en, 8,3 litert autópályán, illetve 9,4 litert ezek kombináltakkor. Az automata váltós esetében ugyan ezeket az értékeket mérték, leszámítva autópályán, ahol 7,85 literes fogyasztást jegyezhettek le. Ez pontosan 25 százalékos javulást jelent a korábbi modellhez képest.

Az autó sorozatgyártása már folyamatban van, várhatóan az év végén kezdik el a roadsterek kiszállítását.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Mazda mx-5 miata club edition)