Jump to content

Lesz még itt Spyder GT4

2015. 04. 14. 14:00

A Porsche bejelentette, hogy a Boxster Spyder GT4 roadsterjük nem az utolsó példány lesz ezen a néven, tehát a közeljövőben számíthatunk kis frissítésre. Ennek a magyarázata igazán egyszerű és ésszerű: a járgány egy hasonló kiadása rengeteg bevételt hozott, és a Skydernek is hasonló jövőt szánnak.

A Porsche szinte alig mutatta be a 2015-ös Autószalonon a Boxster Spyder GT4-et, máris az utánpótlásán dolgoznak. Persze nem azért, mert elégedetlenek lennének, hanem a Cayman GT4 iránti kereslet megihlette a tervezőket.

A Boxster motorházában egy 3,8 literes egység lapul meg, amely 375 lóerőt képes kifejteni magából. Álló helyzetből 4,3 másodpercre van szüksége a 100-as tempó eléréséhez. A roadster külseje a 911 GT3-ból táplálkozik, gondolok itt az állítható elülső felfüggesztésre, az egyedi hátsó felfüggesztésre, és a speciális fékekre, illetve aero csomagokra.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket a roadstert illetően. Arról a Porsche egyelőre nem számolt be, hogy körülbelül mikorra várható az új járgány, de annyit elárultak, hogy már dolgoznak rajta.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Porsche)