Jump to content

Japán autóipari beszállító írt alá stratégiai megállapodást

2015. 04. 07. 18:00

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a japán Ibiden Hungary Kft. kedden Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

A dunavarsányi székhelyű, dízel részecskeszűrőt gyártó cég a kormány hatodik japán stratégiai partnere. A stratégiai megállapodás tovább erősíti az Ibiden sikereit, további beruházásokat vonz Magyarországra, és a vállalat egyre több magyarországi beszállítót is foglalkoztat majd.

Asano Yasuhiro, az Ibiden Hungary Kft. elnöke elmondta: az Ibident 1912-ben alapították Japánban, akkor az áramfejlesztés volt a fő profilja. Az azóta eltelt évszázadban a vállalat tevékenysége folyamatosan bővült, a kerámia és az elektronikai ipar mellett építési, illetve környezetvédelmi anyagok gyártásával is foglalkoznak.

Az Ibiden Hungary dízel részecskeszűrőket (DPF), valamint tartó-, tömítőanyagokat is gyárt. A dízel járművekbe beépített kerámia alapanyagú DPF kiszűri a motor által kibocsátott, a környezetre káros szemcsék több mint 99 százalékát, így nagy szerepe van a károsanyag-kibocsátás megelőzésében. A kiadott írásos tájékoztató szerint a társaság által előállított szűrőket az Európai Unió autógyárainak, illetve Európán kívüli vevőknek is értékesítik. A 2013/14-es pénzügyi évben a vállalat nettó árbevétele meghaladta a 74,6 milliárd forintot.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Autokalauz és MTI | Fotó: NNG)