Jump to content

Terjeszkedik hazánkban a Le Bélier autóipari beszállító

2015. 04. 04. 18:00

A magyar kormány európai uniós forrásból 507 millió forinttal támogatja a Le Bélier francia autóipari beszállító ajkai beruházásának első fázisát.

Az összesen 8 milliárd forintból megvalósuló, és 100 új munkahelyet teremtő beruházását az indokolja, hogy a vállalat elnyerte az egyik legnagyobb német autóipari cég megrendelését. A Le Bélier 1994 óta van jelen Magyarországon, 3 üzemmel: Ajka mellett Szolnokon és Mohácson összesen mintegy 1500 munkavállalót foglalkoztat és autóbiztonsági alkatrészeket, fékrendszereket gyártanak.

A magyar autó- és járműipar az egyik zászlóshajója annak a célkitűzésnek, hogy Magyarország Európa termelési központja legyen. A kormány eddig már 19 járműipari vállalattal kötött stratégiai együttműködési megállapodást, és a világ 20 legnagyobb, elsőkörös autóipari beszállítójából 15 már Magyarországon is működik.

Az idei év első hónapjában több mint 13 százalékkal nőtt az autóipar termelése Magyarországon, és az autóipar teljesítménye hosszú évek után először már a teljes feldolgozóipari kibocsátás 30 százalékát is meghaladta. A Le Bélier Magyarországon gyártott termékeinek 95 százalékát exportálják, a cégcsoport pedig a világ összes alumínium fékrendszerének több mint felét gyártja, és olyan nagy autóipari cégek beszállítója mint a Volkswagen és a BMW.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Autokalauz és MTI | Fotó: PTO)