Jump to content

A Kia bemutatta Szöulban tanulmányautóját

2015. 04. 03. 17:05

Az autós társadalom figyelme jelenleg New York felé pásztáz, de azért nem szabad feledni, hogy ugyanezen időintervallum alatt Szöulban is rengeteg járgány került kiállításra. Ilyen például a karcsú Kia Novo tanulmányautó, amely inkább a külsőt demonstrálja, mint sem a belső technológiát.

A Kia a mai napon mutatta be új koncepcióját, amely a Novo névre hallgat. Első ránézésre semmi innovációt nem vélünk felfedezni a járgányon, minden eleme követi a modern dizájn-trendet. Persze nincs ezzel semmi baj, hiszen egy igen szemrevaló négykerekűt dobtak össze a tervezők és mérnökök.

A szegélyezett „tigris-orr” hűtőrács és a lézeres fényszórók keskeny formája egyből odavonzza szempárunkat. Mondhatni karakteres profilja van ennek a Kiának. A hatalmas kerekei és a játékos vonalvezetése csak dob az összképen.

A termetes motorház egy 1,6 literes, turbófeltöltéses, négyhengeres hajtóművet tartalmaz, amely egy hétfokozatú kettős tengelykapcsolós sebességváltóval juttatja el az elülső kerekekre a nyomatékot. A részletes specifikációk egyelőre nem kerültek nyilvánosságra, ezúttal inkább a külső dizájn került előtérbe.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Kia)