Jump to content

A Chevy Malibu elképesztően keveset eszik

2015. 04. 02. 17:00

A 2016-os Chevy Malibu Hibrid már most nagy népszerűségnek örvend, pedig csak egy év múlva lesz elérhető a márkakereskedésekben. Ennek két egyszerű oka van: az egyik a termetes és szemrevaló külseje, míg a másik a hihetetlenül alacsony üzemanyag fogyasztása. Nézzük a részleteket!

A 2015-ös New Yorki Autószalon egyik üdvöskéje, a 2016-ra esedékes Chevy Malibu Hibrid, melyet sötétpiros festéssel mutattak be. A járgány rengeteg frissítésen esett át, ennek köszönhetően szebb dizájnnal, alacsonyabb tömeggel és számos extrával lett ellátva.

A Malibu több hajtóművet is tartalmaz. A fő feladatot egy 1,8 literes, négyhengeres egység látja el, melyet két elektromos motor egészít ki. Ezeket a hibrid rendszereket egy lítium-ion akkumulátor látja el, amik óránkénti 1,5 kilowattos fogyasztást igényelnek.

A Chevy Malibu városi használat során 17 kilométer/literes fogyasztást produkál, 15,93 kilométer/liter jegyezhető fel autópályán, továbbá 16,6 kilométer/liter mérhető ezek kombinációjával. Álló helyzetből 7,8 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy elérje a 100-as tempót.