Jump to content

Növelte eladásait az AAA Auto tavaly

2015. 03. 12. 16:00

A használt autók értékesítésével foglalkozó AAA Auto 2014-ben közel 64 ezer használt autót értékesített regionális szinten, ami 12,3 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, és hasonló növekedést várnak az idei évben is.

A közlemény idézi Karolína Topolová vezérigazgatót, aki elmondta: idén február végéig közel 10 ezer autót értékesítettek, ami 6,2 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest.

Közölték: idén májusban új, 200 gépjármű kapacitású telephelyet nyitnak Székesfehérváron, és az év során a cég felméri egy szegedi telephely megnyitásának lehetőségét. A vállalat megnyitotta új mikrotelephelyét a használt autók értékesítésével foglalkozó Autópiac budapesti telephelyén, ahol körülbelül 40 gépjárművet kínálnak eladásra.

Terveik között szerepel, hogy a következő három évben tíz új autócentrumot nyitnak Csehországban. A jelenlegi telephelyek bővítésével, illetve újabb autócentrumok megnyitásával Csehországban a 10 százalékos autópiaci részesedésüket 5 százalékponttal növelik.

A szlovákiai telephelyek számát 13-ra növelik, és tavasszal egy új, 200 jármű befogadására alkalmas autócentrumot nyitnak Nagyszombaton (Trnava), a már meglevő telephelyeinket pedig tovább bővítik. A cég teljes szlovákiai kínálata körülbelül 470-500 autóval fog megnőni, ezzel elérve a 4500-at - közölték.

A csoport a lengyelországi piacra lépés részleteiről április közepén tájékoztat, a Varsó melletti Piasecznóban 500 darabos készlettel nyitnak újra. A cég tervei szerint 2015 végére a négy országban összesen 40 AAA Auto autócentrum lesz. Az AAA Auto Csoport 22 éve működik, 34 telephelyet számláló hálózattal rendelkezik Csehország, Szlovákia, Oroszország és Magyarország piacain. 2013-ban a csoport auditált árbevétele 379 millió euró volt.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Autokalauz és MTI | Fotó: Autofinance)