Jump to content

Veszélyben a Top Gear autós tévéműsor

2015. 03. 11. 10:55

Jeremy Clarkson újabb botrányba keveredett, és ezúttal a BBC radikálisabb lépéseket eszközölt, mint a korábbi incidenseket követően. Olyannyira, hogy a világszerte ismert Top Gear autós magazin következő epizódját kivették a hétvégi programból.

Az 54 éves műsorvezetőt a vizsgálat erejéig felfüggesztették, és azonnali hatállyal törölték a hétvégi programból a következő epizódot. A BBC közleményében mindössze annyit árult el, hogy Clarkson összetűzésbe keveredett az egyik operatőrrel, de arról egyelőre nincs információ, hogy mégis mi történhetett pontosan.

A médiasztárnak egyébként nem ez volt az első botránya. Néhány éve, amikor a brit közalkalmazottak sztrájkkal tiltakoztak a nyugdíjrendszer jelentős megszigorítása ellen, a műsorvezető élő adásban közölte, hogy a sztrájkolók mindegyikét legszívesebben agyonlövetné. Nem sokkal korábban a bal szemére világtalan, glasgowi születésű előző brit miniszterelnököt, Gordon Brownt "félszemű skót idiótának" nevezte, és amikor a BBC bocsánatkérésre kötelezte, csak a "skót" és a "félszemű" jelzők negatív értelmű használatáért volt hajlandó elnézést kérni, az "idióta" minősítésért nem.

Clarkson legutóbb Argentínában kavart egy igen komoly diplomáciai botrányt. Az ottani lakosság provokációnak vélte az 1991-es Porsche 928GT brit rendszámát. Szerintük a Top Gear csapata ezzel a rendszámmal a Falkland-szigetekért 1982-ben megvívott, Nagy-Britannia győzelmével végződött véres brit-argentin háborúra akarta emlékeztetni a vendéglátó országot. A stáb akkor szó szerint menekült a forgatási helyszínről olyannyira, hogy még a kocsikat is hátrahagyták. A BBC ezt követően nem vonta felelősségre Clarksont mondván: sajnálatos véletlenről van szó.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: BBC)