Jump to content

Ezt a Rolls-Royce-t királyoknak és királynőknek tervezték

2015. 03. 07. 12:00

A Rolls-Royce ezúttal is kitett magáért, és egy igazi remekművel állt elő a 2015-ös Genfi Autószalonra. A legelegánsabb járgányok képzeletbeli dobogóján biztosan az első helyet foglalná el a Serenity.

A Rolls-Royce járműgyártó vállalat 1906-ban alapult, és azóta valóságos ikonná vált az autós társadalomban. 1998-tól kezdve a BMW felvásárolta a céget, de a Rolls-Royce addigi irányzatát nem reformálta meg, inkább vitte ugyan azon a vonalon tovább.

Örömmel látjuk, hogy a Rolls-Royce Serenity sem adta be a derekát az autóipar dizájn-modernizációjának, és egy letisztultan elegáns kialakítással rukkolt elő a 2015-ös Genfi Autószalonon. A jármű alapja a Phantom Extended, melyhez mindössze extravagáns simításokat eszközölt a leányvállalat.

A váz anyaghasználata, és a belső bőr ülések egyáltalán nem számítanak újdonságnak egy Rolls-Royce esetében, viszont a virágos minták már annál inkább. Kívül elszórtan látható egy-egy virág, melyek mintha az autó vonalaiból nőttek volna ki. Az ajtó, illetve a tető belső részén viszont már kész virágos kert fogad minket, ami egyébként igen hangulatossá varázsolja a luxus járgányt. A specifikációiról mindössze annyi derült ki, hogy ugyan az a V12-es motor és nyolcsebességes váltó található meg a Serenity-ben, mint a Phantom Extended-ben is.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Rolls-Royce)