Jump to content

800 lóerős szörnyeteg az Aston Martintól

2015. 03. 06. 12:00

A brit cég ezúttal is kitett magáért, és egy pimaszul sportos járgányt tolt az arcunk elé a Genfi Autószalonon. Sajnos a műszaki adatairól nem árultak el túl sok mindent, de talán a legközelebbi kiállítás alkalmával már kommunikatívabb lesz ezen a téren az Aston Martin.

Azt hiszem egyáltalán nem meglepő tény, hogy az Aston Martin egy újabb szemet gyönyörködtető sportautót készített el. Talán nem költői túlzás azt állítani, hogy a Vulcan a legjobban kinéző járgánya a brit gyártónak. Mondjuk ez nézőpont kérdése.

A terjedelmes motorházteteje alatt egy 7,0 literes V12-es motor bújik meg, amely körülbelül 800 lóerőt képes kifejteni. A behajtó tengelyen mérhető nyomatékot és fordulatszámot egy hatfokozatú szekvenciális sebességváltó szabályozza.

Az Aston Martin dizájnért felelős mérnökei remekül játszottak a kerek és szögletes vonalak összeboronálásával, és a sportos csomagok csak dobnak az összképen. Sajnos a specifikációkról egyelőre ennyit tudtunk közölni, de véleményem szerint a következő autószalon alkalmával fény derül a részletekre.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Aston Martin)