Jump to content

Szolidan luxus a Citroen DS5

2015. 03. 05. 14:00

Rövidesen megvásárolható a Citroen DS modellcsaládjának legújabb tagja, a DS5. A Genfi Autószalon során nem nagyon mentek bele a specifikációk részletezésébe, de azért néhány információval és fotóval tudunk szolgálni a járgányról.

A DS modellcsalád egyre nagyobb népszerűségnek örvend, viszont annyira még nem, hogy a tengeren túlra is exportáljanak belőle. Pedig kialakításilag több réteg igényeit is kielégítik. A DS3 inkább városi viszontagságokra lett kitalálva, míg a DS4 egyfajta hűvös Subaru Outback hangulatot sugároz. A DS5-nél az eleganciát tartották leginkább szem előtt, éppen azért titulálják szolidan luxusnak.

A külső kialakításán tisztán látszik, hogy a mérnökök játszottak a kerek és szögletes formák kombinációjával, és azok esztétikus összehangolásával. A xenon/LED fényszórók elég terjedelmes területen fekszenek meg, de manapság ez a trend az autógyártók körében. A belső tér elengedhetetlen kelléke az érintőképernyős panel, amelyhez minimális számú fizikális nyomógomb is tartozik.

Vásárláskor összesen hatféle hajtáslánc közül lehet válogatni, melyek természetesen dízelesek és benzinesek. Teljesítményükről mindössze annyit tudunk, hogy 120 és 210 lóerő közötti skálán fognak mozogni.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Jonathon Ramsey)