Jump to content

Bővült egy magyar autóipari beszállító

2015. 03. 05. 16:00

A Harman Professional júliusra tervezi a gyártás elindítását Pécsen: a gyártáshoz szükséges alapanyagokat megrendelték, folyamatban van a 420 dolgozó kiválasztása, a három és fél milliárd forintos barnamezős beruházást az Elcoteq egykori üzemében valósítják meg.

A Harman húsz éve van Magyarországon az Automotive divíziójával, amely jelenleg is prémium márkás autókba gyárt navigációs berendezéseket, szórakoztató elektronikákat, akusztikai rendszereket és erősítőket. Az anyavállalat, a Harman International elégedettségét jelzi a magyarországi tevékenységgel, hogy ma már a cégcsoport pénzügyi központja is Székesfehérváron működik. A százfős egység a Harman összes amerikai és európai divíziójának könyvelését és finanszírozását végzi.

A legfrissebb adatok szerint 2014-ben csaknem 4 milliárd dollár volt az Egyesült Államokba irányuló magyar kivitel összértéke - mondta. Ez 20 százalékos növekedés a megelőző évhez képest, amely jelentős részben az autóiparnak köszönhető, hiszen a szektor Amerikába irányuló exportja 40 százalékkal nőtt.

A sajtótájékoztatón elhangzott: az amerikai vállalat hangtechnikai berendezései megtalálhatóak számos luxusautóban; a Harman beszállítója többek között olyan prémium gyártóknak, mint az Audi, a BMW, a Mercedes, a Porsche vagy a Land Rover. A cég egyike a száz legnagyobb első körös autóipari beszállítónak a világon.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Autokalauz és MTI | Fotó: Desktopwallpapers4)