Jump to content

Az új Octavia nyártól már rendelhető

2015. 02. 24. 18:00

Hónapokon belül kapható a valaha volt leggyorsabb Octavia modell, melyet előreláthatólag júniustól kezdenek el forgalmazni az Egyesült Királyságban. Tekintsük is át a járgány legalapvetőbb specifikációs adatait.

Nyártól hivatalosan is megvásárolható az eddigi legjobb Octavia, bár azt érdemes hozzá tenni, hogy a Skoda modellek történelmének legerősebb kiadása még mindig a Superb V6. A vRS 230 utónév a lóerők számából ered. Mondjuk itt apróbb kerekítést eszközöltek a csehek, hiszen a motor maximális teljesítménye 227 lóerő.

A Vw Golf GTI-hez hasonlóan, az elülső kerekeken itt is fellelhető egy elektronikusan vezérelt differenciálmű. Ez a fajta megoldás kicsit környezetkímélőbbé teszi a járgányt.

A 2,0 literes turbómotor, illetve az MBQ futómű együttes munkája révén, az Octaviának 6,7 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy felgyorsuljon 100 km/órás sebességre, illetve maximálisan 250-es tempót képes produkálni.

Arról egyelőre nincs információ, hogy hány forinttól lehet kézhez venni az új Skodát, de a tavasz folyamán biztosan fény derül erre is.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Skoda)