Jump to content

A 2017-es Ford GT új színben tündökölt

2015. 02. 16. 10:00

Egy igazán különleges festéssel lett kiállítva a 2017-re esedékes Ford GT. Ez már nem az első bemutatkozása a sportjárgánynak, mégis képes volt újat mutatni a kíváncsiskodók számára. Tekintsük hát át, hogy eddig milyen műszaki adatokat, illetve milyen külső-belső tulajdonságokat tudunk a Fordról.

2015-ben már két kiállításon való részvételt könyvelhet el a 2017-es Ford GT, amely Detroit után Chicagoban is megmutatta magát. Az amerikai multinacionális vállalat természetesen megadta a módját ennek az alkalomnak is, és egy titánszürke festésű példányt vonultatott fel az autószalonon.

A legújabb fejlemény a sportjárgányról, hogy az Ontario tartománybeli, Markham város Ford gyárába fogják gyártani. Innentől kezdve semmi újdonsággal nem tudunk szolgálni a Ford GT-vel kapcsolatban, mégis fussuk át még egyszer a legfontosabb specifikációkat: A gondosan kidolgozott váz középtáján, egy 3,5 literes ikerturbós V6-os egység fekszik meg, amely maximálisan 600 lóerő teljesítmény kibocsájtására képes.

Eme produktivitást, egy hétfokozatú kettős tengelykapcsolós sebességváltó navigál a hátsó kerekekre. Sajnos a további műszaki adatok egyelőre nem publikusak, de bizonyára hasonlóan robosztus erőforrások rejtőznek a szénszálas köpeny rejtekében.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Ford)