Jump to content

Takaros kis Roadster ez a Nissan

2015. 02. 14. 18:18

Mától megnyitotta kapuit a Chicagoi Autószalon, ahol a Nissan 370Z Nismo Roadster is debütálhatott. Az amerikai rendezvény még e hónap 22-éig fogadja a kíváncsiskodókat.

Chicago városát - a mai naptól kezdve - ellepték az üzemanyagfaló gépezetek, egészen február 22-ig. Az autószalonokhoz híven, igen változatos mezőny vonult fel az négykerekűek szerelmesei előtt. Ezek közül is az egyik legkiemelkedőbb példány, a Nissan 370Z Nismo Roadster.

Az apró termet alatt egy hatalmas szív lakozik, mégpedig egy 3,7 literes, V6-os egység személyében. Maximális teljesítménye 350 lóerő, melyhez 375 Nm forgatónyomaték párosul. A behajtó tengelyen mérhető nyomatékot és fordulatszámot, egy hétfokozatú automata hajtómű szabályozza.

A nagyobb sebesség elérése érdekében, speciális stabilizátor rudak és egy rövid áttétes önzáró diffúzor került beszerelésre. Az új kipufogórendszer és a 19 colos könnyűfém alufelni, egészen sportos külsőt varázsol a Nissannak. A belső tér is stílusosan lett kialakítva, melynek záloga a Recaro sportülések, a bőrborítású kormánykerék, a hét hüvelykes érintőképernyős kijelző, illetve a piros fordulatszámmérő.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Nissan)