Jump to content

Új gépkocsikat kapott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

2015. 02. 13. 14:00

Tizenegy új gépkocsit kapott csütörtökön a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, ezekhez április végéig összesen 29 új rendőrautó érkezik.

A járműveket Kovács István, az ORFK gazdasági főigazgatója adta át Soczó László Tolna megyei rendőrfőkapitánynak a megyei rendőrség éves állománygyűlése előtt.

Soczó László az MTI-nek elmondta: a megyei rendőrségek gépjárműállományának egynegyedét cserélik le, a most érkezett autókkal amortizálódott, illetve lejárt lízingszerződésű gépkocsikat váltanak ki.

Az új járművek a bátaszéki autópálya-alosztály és a járőrszolgálat gyorsaságát szolgálják, és minőségi változást jelentenek a járműparkban - tette hozzá.

A most átadott autók közül három Skoda Octavia, egy B-osztályú Mercedes, négy Audi A3-as és három Seat Toledo; az Audik a kapitányságok bűnügyi osztályaihoz, a Mercedes a szekszárdi közrendvédelmi osztályhoz kerül, a bátaszéki autópálya-alosztály egy Skoda típusú személygépkocsit kap.

A főkapitány közlése szerint a közeljövőben érkező Audi 4-es gépkocsik felét is az autópálya-rendőrség használhatja.
Kovács István beszámolt arról, hogy az ORFK 2014-ben és 2015-ben országosan 1587 gépjárművet szerzett be, 237 darabot a Külső Határok Alap finanszírozásával, 1350-et központi költségvetési forrásból. A gépkocsibeszerzések összesen 6,9 milliárd forintba kerültek.

A magyar rendőrségnek 8480 járműve van, amelyek jelentős része cserére szorul - mondta, megjegyezve, hogy a most vásárolt járműveket öt évre és 200 ezer kilométeres futásteljesítményre tervezték.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Autokalauz és MTI | Fotó: YouTube)