Jump to content

Debütálás előtti képek az új Corsáról

2015. 02. 05. 15:16

A Genfi Autószalonra az Opel is készül természetesen, méghozzá az új sportos Corsa modelljükkel, melyről a napokban tettek közzé ízelítő fotókat.

A 2015-ös Corsa modell már túl van a debütáláson, melyre a Párizsi Autószalon alkalmával került sor. A gyártó azóta elkészítette a járgány sportosabb változatát is, amely az Opel Corsa OPL (vagy Opel Corsa VXR) névre hallgat.

Az apró test, egy 1,6 literes turbómotort rejt, amely 207 lóerő kibocsájtása mellett, 280 Nm forgatónyomaték leadására képes. Álló helyzetből 6,8 másodpercre van szüksége a 100 km/órás sebesség eléréséhez, továbbá a sebességmérő mutatója 230-ig araszol el maximálisan.

Számos frissítésen esett át az alap modellhez képest, ilyen például a továbbfejlesztett aerodinamikai és vizuális hatása. A felfüggesztést is alacsonyabbra helyezték, továbbá adaptív lengéscsillapítókat és átdolgozott ESP kipörgés gátlót kapott. Mivel sportos példányról van szó, a fékrendszert is megbabrálták valamelyest. A 17 colos könnyűfém tárcsáit, Michelin gumik ölelik körül.

Az Opel Corsa OPL márciusban fog debütálni a Genfi Autószalonon, de a németek nem bírtak magukkal és néhány képet megosztottak a kíváncsiskodókkal.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Opel)