Jump to content

A Linamar a Volkswagen-csoporttal bővíti kapcsolatát

2015. 02. 03. 16:09

Több mint 250 millió eurónyi többlet értékesítési lehetőséget jelent a Linamar Hungary Autóipari és Gépgyártó Zrt. orosházi üzemcsarnokának 5,5 milliárd forintos fejlesztése, amelyet kedden adtak át –  mondta Havasi Csaba, a cég alelnöke, európai csoportvezetője kedden Orosházán, a vállalat „Új projektek technológiai fejlesztése” című rendezvényét záró sajtótájékoztatón.

Ismertette, hogy a gépbeszerzések új kapacitási és technológiai lehetőségeket jelentenek, és beszámolt arról is, hogy évi 10 százalékos növekedést céloztak meg.

Az alelnök az MTI kérdésére elmondta, hogy Európa legnagyobb autógyárával, a Volkswagen-csoporttal bővítik erőteljesen kapcsolataikat.

A beruházáshoz a Linamar Hungary Zrt. csaknem 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. Ebből 1,36 millió forintot az Európai Unió, 240 milliót a magyar költségvetés biztosított. Az 5,3 milliárd forintos költségvetést meghaladó, 2013 elején indult beruházásból a vállalat üzemcsarnokot bővített, és 150 munkavállalónak hozott létre új munkahelyet.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Autokalauz és MTI | Fotó: Vwtuningmag)