Jump to content

Íme, a Renault életnagyságú videojáték-autója

2015. 02. 02. 17:03

A francia márka 60. évfordulójának alkalmából, bemutatásra került az Alpine Vision Gran Turismo prototípusa. Az életnagyságú makett a francia fővárosban az Invalidusok palotájában tartott gálaesten debütált, amely még február 1-ig megtekinthető. Ezt követően több állomáson is kiállításra kerül.

De Bernard Ollivier, a Société des Automobiles Alpine igazgatója szerint, a végeredmény olyan elképesztő, hogy vétek lett volna nem megvalósítani a valóságban is. A tanulmányautó néhány megoldását a várhatóan jövőre érkező Alpine sportkocsinál felhasználják majd.

A kettős keresztlengőkarok, tolórudak, állítható rugó/lengéscsillapító-szerelvények és a szánszálas önhordó váz, egy középen elhelyezett 4494 cm³-es V8-as motort ölel körül. Maximálisan 450 lóerő teljesítményre képes, 6500 fordulat/perc mellett, amihez 580 Nm forgatónyomaték párosul. Ezen erőforrások 320 km/órás végsebességet képesek produkálni.

A hátsókerék-meghajtású járgány, hétfokozatú szekvenciális váltóművel eszközöli az erőátvitelt. Az első két keréknél 390 mm x 32 mm-es hűtött tárcsák helyezkednek el, hatdugattyús féknyergekkel, míg hátul 355 mm x 32 mm-es – szintén – hűtött tárcsák találhatóak, de itt a féknyergek már csak négydugattyúsak.

A 900 kg-os szerkezet súlyelosztása 47:53 arányú, amely nagyban függ – és változhat – a 75 literes üzemanyagtank telítettségétől.

Az Alpine Vision Gran Turismo letölthető lesz 2015 márciusától, a PlayStation 3-ra megjelent Gran Turismo 6 játékban.


További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Renault)