Jump to content

Túl a debütáláson a Chevy Volt

2015. 01. 19. 10:00

A Chevrolett Volt elárult magáról mindent a Detroiti Autószalonon, és a jövő évtől kezdve a piacra is ki fog gurulni. A legutóbbi modellhez képest, nagyobb teljesítménnyel bír mind a motorja, mind az akkumulátora. Sajnálatos módon Európában nem fogják forgalmazni.

A 2016-os Chevy Volt – nem meglepő módon – átesett egy kisebb dizájn modernizáción. Ez annyit tesz, hogy a mérnökök a mai trendekhez igazították a főbb elemeket, mint például a fényszórókat, vagy a hűtőrácsot. A mai járgányok belső terének elengedhetetlen része, az érintőképernyős panel, ami természetesen a Voltban is megtalálható.

A műszaki adatokra rátérve, szintén elkönyvelhetjük a fejlődést. 18,4 kWh-s lítiumionakkumulátora 81 kilométert képes egyetlen töltéssel megtenni, ez majdnem 20 km-es fejlődés a korábbi kiadáshoz képest. Az elektromos motor 102 lóerőt képes kibocsájtani, melyhez természetesen párosul egy 1,5 literes benzines egység, ami 151 pacival rendelkezik. Együttes erővel, közel 400 Nm nyomatékot képesek kipréselni magukból.

A bemutatáskor hivatalossá vált, hogy Európát nem fogja elérni a 2016-os Chevrolett Volt. Mindazonáltal érdemes nyomon követni az eseményeket, hiszen ami késik, az nem múlik!

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: General Motors)