Jump to content

Természetesen a Volkswagen sem maradhatott ki

2015. 01. 17. 10:00

Korunk egyik legnépszerűbb és legnagyobb befolyással rendelkező európai iparvállalata, a Volkswagen is megörvendeztette az Észak-amerikai közönséget, a Detroiti Autószalonon. A Cross Kupé egyelőre csak koncepcióként jelent meg.

A Volkswagen Cross Kupé GTE koncepció tetőtől talpig magára öltötte a dizájn-modernizáció ismertető jegyeit. Gondolok itt a keskeny és szögletes fényszórókra, az átdolgozott hűtőrácsra, az agresszív vonalvezetésre, vagy a hátsó rész elrendezésére. Bár, azért a belső tér is kiérdemli az elismerő szavakat, hiszen – ahogy az a képen is látszik – egyre kevesebb az üres, funkció nélküli felület az elülső részen.

10,1 hüvelykes érintőképernyője csalogatóan hathat a technológiai újításokra nyitott személyeknek. Az autóépítés művészete persze nem ezekben az apróságokban rejlik, hiszen nagyon fontos szempont autóvásárláskor, hogy mégis mire képes a kicsike. Nos, a GTE-nek ezen a téren sem kell szégyenlősködnie.

A közepes méretű SUV fém burkolata több erőforrást is rejteget. Az alfahím szerepét egy 3,6 literes V6-os motor tölti be, amely 276 lóerőt képes kipasszírozni magából. Az első tengelyre egy 54 lóerős, míg a hátsó tengelyre egy 114 lóerős villanymotor került még felszerelésre. Az összteljesítmény így 355 lóerő, ami elősegíti a járgányt a 210 km/óra elérésében. Álló helyzetből 6 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy felgyorsuljon 100-ra.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Volkswagen)