Jump to content

Jönnek a 3 perc alatt feltölthető elektromos autók?

2015. 01. 11. 12:00

A CES idén sem okozott csalódást a kilátogatóknak, hiszen rengeteg innovatív technológia került bemutatásra. Egy izraeli cég például azt ígérte, hogy egy év múlva be fognak mutatni egy olyan elektromos erőforrással üzemelő járgányt, amely akár három perc alatt képes feltöltődni teljesen.

Máris túl vagyunk az év első olyan eseményén, ahol autós vonatkoztatású fejlesztések és technológiák is bemutatásra kerültek. Egy izraeli cég is jelen volt Las Vegasban, akik alapvetően mobiltelefonok számára fejlesztett ki egy akkumulátortechnológiát, amely pillanatok alatt képes feltöltődni. A Storedot bejelentette, hogy a 2016-os CES-re egy hasonló alapokon nyugvó prototípust fognak bemutatni, csak jelen esetben egy elektromos autó aksija lesz képes arra, hogy akár 3-5 perc alatt feltöltődjön.

Doran Myersdorf – a Storedot vezérigazgatója – közleménye szerint, maximálisan biztosak abban, hogy ez az elképzelésük a jövő évre megvalósul.

Részletek nem derültek ki, hogy mégis hogyan szeretnék ezt kivitelezni, de abban biztosak lehetünk, hogy amíg nem kerül piacra a technológia, addig nem fognak ilyen információkat megosztani a nagyvilággal.

(Forrás: Autokalauz | Fotó: Gospelherald)