Jump to content

Beárazták Roger Baillon nemrég megtalált gyűjteményét

2015. 01. 11. 14:00

2014 végén hatalmas gyűjteményre bukkantak, egy nyugat-franciaországi farmon. Az autók egy részére rávetette magát a rozsda, de van olyan darab, amely még így is értékes és szerencsére akadtak túlélők is, melyek szinte kifogástalan állapotukban kerültek elő.

Az Artcurial aukciós ház februárban fogja árverésre bocsájtani azokat a járműveket, melyeket Roger Baillon gyűjtött össze hosszú évek alatt. Halálát követően fiát illette meg az örökség, mégis unokái leltek rá a hatalmas „autótemetőre”. A 60 darab járgány között szerepelnek olyan is, mint például a Facel Vega, a Delahaye, a Talbot-Lago, a Hispano Suiza, a Panhard-Levassor, az Avions Voisin, a Hotchkiss vagy éppen a Delage. De képviselik magukat olyan márkák is, melyek még ma is foglalkoznak autógyártással, például a Porsche, a Jaguar, a Bugatti, a Maserati és a Ferrari.

Készült egy lista, ahol előzetesen megállapították, hogy körülbelül mennyiért fognak elkelni a járgányok. IDE KATTINTVA megtekinthető az összes példány, alattuk meg fel van tűntetve a valószínűsíthető áruk is.

Az alábbi videóban körüljárhatjuk az elhagyatott farmot, ahol ezeket a gyönyörűségeket megtalálták. Elnézegetve a képsorokat, biztos volt olyan darab, amely kiszabadítása komoly kihívást jelentett.

(Forrás: Autokalauz | Fotó: Dailymail)