Jump to content

Fejlesztés alatt a Tesla automatikus töltője

2015. 01. 04. 10:00

A Tesla vezérigazgatója Twitteren jelentette be, hogy egy igazi újdonságon kezdtek el dolgozni. Eddig csak maga a koncepció került megnevezésre, a megvalósítás, a tényleges működése vagy épp az ára egyelőre várat magára.

Az elektromos autóknál gyakori negatív visszajelzés, hogy sokat kell várni a feltöltődésre, meg sok idő elmegy a töltő csatlakoztatására. Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója Twitteren jelentette be, hogy Ők már dolgoznak ezen problémák orvosolására.

A koncepciót röviden ismertetve: úgy képzeljük el, mint egy kígyót, amely a falból mászik elő. A különbség, hogy egy töltőről van szó, amely automatikusan csatlakozik az autónkhoz. Elon Musk leszögezte, hogy ez a fejlesztés a régebbi modellekhez is kompatibilis lesz.

A vezérigazgató nem ment bele a részletekbe, mindenesetre ezt úgy tudnám elképzelni, hogy amint a kocsi megállt a kiszerelt töltőnk mellett, a „Tesla-kígyó” ezt egyből felismeri és szenzorok segítségével eljut a térben a megfelelő pontig.

Zárójeles megjegyzés: A Qualcomm már hosszú ideje foglalatoskodik az elektromos autók vezeték nélküli feltöltésének technológiájával. A projekt eljutott arra a szintre, hogy a gyakorlatba is elkezdjék alkalmazni és ez által tesztelni is. Erről további részleteket IDE KATTINTVA olvashattok. Mindenesetre mindkét találmány hasznosnak és egyben érdekesnek hangzik. Kíváncsian várjuk őket a gyakorlatban!

(Forrás: Autokalauz | Fotó: Tesla)