Jump to content

Többek közt a BMW i3 is jelen lesz a CES-en

2015. 01. 03. 14:00

Las Vegast hamarosan újra ellepik a technika vívmányai, hála a január 6-tól 9-ig tartó CES eseményének. Számos autógyártó készült a különféle fejlesztéseivel, amelyek az ipart tekintve innovációnak számítanak. Aki szeretik az Autószalon rendezvényeket, azoknak ez is tetszeni fog, az biztos!

2015-ben a CES újfent érdekes újdonságokkal várja a látogatókat. A legújabb technológiák ezen az eseményen kerülnek bemutatásra. Gondolok itt okos telefonokra, okos órákra és összefoglalva itt már minden okos lesz.

Ez nem feltétlenül autós esemény, - mert nem az - viszont az autóiparban elért technológiai/elektronikai fejlesztéseket itt is meg tudjuk csodálni. Ilyen például a BMW i3 is, amely egy tisztán elektromos járgány. További főbb jellemzője, hogy beépített intelligens parkoló-rendszere komoly újdonságnak számít. Ezt a német gyártó egy picit még tovább fokozta, hiszen ha rendelkezünk okos órával, akkor valósággá válhat számunkra a Knight Rider. Mire gondolok itt? Arról már korábban az Autokalauz is beszámolt, hogy a BMW i3 intelligens parkolását egy applikációval bővítették ki, melynek segítségével automatikus-, kézi- és hangvezérléssel adhatunk parancsot járgányunknak a parkolóhely keresésére és leparkoltatására. Erről bővebben IDE KATTINTVA olvashatnak. A bajor gyártó többek között ezen fejlesztése miatt lesz jelen a CES-en.

Az alábbi autógyártók vesznek még részt az eseményen: a Ford, a Volkswagen, a Toyota, a General Motors, a Hyundai, a Mazda, az Audi, a BMW és a Fiat Chrysler Automobiles.

Ezek közül még a Hyundai kiemelendő, akik szintén készültek egy SmartWatch alkalmazással a Genesis szedánjukhoz. Az Audi és a Mercedes-Benz az autonóm járműveivel fog bemutatót tartani a közönségnek.

A rendezvénynek a Las Vegas Convention Center ad otthont, ahol 165 ezer négyzetméter lesz telis tele újdonságokkal. Kíváncsian várjuk mi is ezeket és természetesen az autós vonatkozású technológiákról be fogunk számolni.

(Forrás: Autokalauz | Fotó: Thelabel)