Jump to content

Elsőfokú figyelmeztetés az ország keleti részén

2015. 01. 03. 16:00

Ónos eső és havazás miatt adtak ki első fokú figyelmeztetést az ország keleti részén található megyéire. Továbbá szombat hajnaltól megszűnt valamennyi akadály az M3-as autópálya Mezőkövesd és Mezőkeresztes közötti szakaszán, ahol péntek este több baleset is akadályozta a forgalmat.

Az M3-as autópálya Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán több közlekedési baleset is történt péntek este, a helyszínelések és a műszaki mentések idejére a sztráda Nyíregyháza felé vezető sávjait Mezőkeresztes térségében lezárták - közölte korábban a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Dobi Tamás elmondta: a mezőkeresztesi balesetben egy 31 éves miskolci férfi meghalt. A további balesetekben többen megsérültek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az ónos eső veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területére.

Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a havazás miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

(Forrás: Autokalauz és MTI | Fotó: Wilmingtonpc)