Jump to content

Az S-osztály viszi a pálmát a nők körében

2014. 12. 30. 16:00

 

Az autós ágazat női képviselőinek összesített szavazásán, a Mercedes-Benz S-osztály végzett az első helyen. A hagyományos és elismert Év Autója cím mellett ez is kihirdetésre került, aminek – értelemszerűen – a Női Év Autója nevet adták.

Rengeteg szempont szerint meg lehet ítélni egy járgányt. A Női Év Autója cím természetesen követ egy adott protokollt, tehát a végeredmény merően szakmai. Tíz féle kritérium szerint kellett megszületnie a végső pontszámnak, melyek az alábbiak: a stílus, a vonzerő, a formaterv, a funkcionalitás, a vezetési tulajdonságok, a praktikum, a külsőből adódó reakció, a szexepil és az ár/érték arány.

Ezek összességéből született meg azon eredmény, miszerint a Mercedes-Benz S-Osztály a Női oldal legkedveltebb autója.

Az összetett eredmény 7 kategória összpontszámából állt össze. Az álomautó kategória győztese a Jaguar F-Type Coupe lett, de a többi kritériumnak nem felelt meg annyira, mint a Mercedes. A többi kategória és nyertesei: Családi autó: Audi A3 Limousine, Sportautó: Audi S3, Gazdaságos autó: Honda Jazz, Luxusautó: Mercedes-Benz S-osztály, „Zöld” autó: Tesla Model S, SUV: Range Rover Sport

(Forrás: Autokalauz | Fotó: Autoevolution)