Jump to content

Az Audi is beszáll az elektromos autók piacára

2014. 12. 30. 14:00

A német autógyártó vállalat legfrissebb sajtóközleményéből kiderült, hogy komoly összegeket fog fordítani az Audi a tisztán elektromos járgányok fejlesztésére. A tervek szerint 2 kialakítású járgány fejlesztése van folyamatban és hamarosan jöhet a debütálás, majd azt követően a forgalmazás is.

A tisztán elektromos járgányok egyre nagyobb teret nyernek maguknak és ebből kifolyólag az érdeklődés is megnőtt ezek az autók után. Az Audi szeretne ezen a piacon is az élvonalban lenni és a Tesla méltó riválisává szeretnének válni.

Rupert Stadler, az Audi vezérigazgatója nyilatkozta a legutóbbi sajtótájékoztatón, hogy legkésőbb 2018-ig két tisztán elektromos autóval fognak szerencsét próbálni a piacon. Ezen ágazat fejlesztésére rengeteg pénzt öltek már bele, de a java még hátra van.

A közleményből az is kiderül, hogy az egyik az új R8-ra fog alapulni, tehát sportosabb külsővel fogják ellátni. A másik egy szabadidő autó lesz, amivel valószínűleg a Teslának szeretnének odaszúrni egyet. Ha minden jól alakul, akkor a két négykarikás járgány képes lesz egy töltéssel közel 500 kilométert megtenni.

(Forrás: Autokalauz | Fotó: Germancarblog)