Jump to content

Jön a beígért Google járgány

2014. 12. 26. 10:00

A Google által fejlesztett kis autót már hosszú ideje fejlesztik és tesztelik. Májusban egy közleményből kiderült, hogy már 2015-től szeretnék forgalomba helyezni ezeket az önműködő járgányokat. A legújabb értesülések szerint a Google tudta tartani az ütemet és be is tartja az ígéretét.

Az év első felében azt a célt tűzte ki maga elé a Google, hogy megépítik az első 100 önműködő járgányt. Nos, úgy tűnik ez így is történt, hiszen az amerikai multi vállalat már a 2015-ös piaci debütálásra készül.

A kormány és pedálok nélküli kocsi, komoly szoftveres munkát igényelt, elvégre nem csak a betáplált utat kell zökkenőmentesen követnie, hanem a többi autósra is figyelnie kell a balesetek elkerülése végett. Úgy tűnik ezen a téren is tökéletes eredményeket ért el eddig a Google.

A specifikációkról eddig mindössze annyit tudni, hogy a maximális sebesség 40 km/óra. Nem olyan nagy sebesség, de nem is arra találták ki. A további információk még váratnak magukra, mindenesetre bíztató jel, hogy már a 2015-ös évtől szeretnék forgalomba hozni a Google-autót.

Az alábbi videóban egy májusban feltöltött videót tekinthetünk meg, ahol néhány szerencsés alany próbálhatta ki a Google prototípusát.

(Forrás: Autokalauz | Fotó: Gizmodo)