Jump to content

Hamarosan érkezik a 648 lóerős Cadillac

2014. 12. 26. 16:00

Minden idők legerősebb Cadillacjének emlegetik az új CTS-V modellt, amely ez által a konkurens példányokat kenterbe veri. A sportos szedán egyébként tekintélyt parancsoló külsővel lett ellátva. Sajnálatos módon Európában nem fogják forgalmazni, csak és kizárólag az Egyesült Államokban.

A Cadillactől már megszokhattuk, hogy nem szoktak cicomázni az autógyártás területén. Ezt a szokásukat most is megtartották és történelmük legerősebb járgányát gyártották le, amely a jövő évben fog hivatalosan is debütálni a Detroiti Autószalonon. Ezt követően el is kezdik a járgányok forgalomba helyezését, sajnálatos módon csak a tengeren túl.

A közutakra szánt Cadillac sportos külsőt kapott, melynek zálogai a hátsó kipufogórendszere, a spoiler, az alacsonyra helyezett karosszéria, továbbá a motorháztető és lökhárító formája. Összességében hatalmas gratuláció jár a mérnököknek, hiszen szemrevaló járgányt dobtak össze.

Az új CTS-V belseje egy 6,2 literes kompresszoros V8-as motort rejteget, amely 648 lóerő kibocsájtására képes, 855 Nm forgatónyomatékkal párosítva. Ezekkel a specifikációkkal lepipálta a német konkurenciákat is.

A sebességváltásra automatikusan kerül sor, nyolc fokozat erejéig. Álló helyzetből 3,7 másodperc alatt gyorsul fel a járgány 100-ra. És végül, de nem utolsó sorban a végsebességről is van mért adat, amely szám szerint 322 km/óra.

(Forrás: Autokalauz | Fotó: Cadillac)