Jump to content

A kormány fejőstehénként tekint az autósokra

2014. 12. 25. 10:00

A Jobbik álláspontja szerint a kormány fejőstehénként tekint az autósokra, és az ő rovásukra igyekszik érvényesíteni a költségvetés "pénzéhségét". A kormány lelepleződött, mert az Európai Unió tagadta, hogy előírná a fizetős szakaszok bővítésének szükségességét.

Volner János, az ellenzéki párt alelnöke keddi sajtótájékoztatóján előkészítetlennek, meggondolatlannak, az egyeztetéseket nélkülöző jogszabály-alkotási politikának minősítette az útdíj körüli helyzetet.

Kifogásolta az autósokat terhelő magas jövedéki adót, parkolási díjakat és az elektronikus útdíjat. Mint mondta, azzal egyetértenek, hogy a megyei matrica a lakosság egy részének tehercsökkenést jelent, azt ugyanakkor bírálta, hogy a kormány nem vetette el az autópályák fővárosi bevezető szakaszaira vonatkozó díjfizetési kötelezettséget.

A jobbikos politikus egyúttal jelezte: a kormány lelepleződött, mert az Európai Unió tagadta, hogy előírná a fizetős szakaszok bővítésének szükségességét. Hozzátette: elutasítják a kiterjesztést, mert az elkerülők, pályaszakaszok tehermentesítik a nagyvárosokat.

Volner János arról is beszélt a kedd reggeli, útdíjról szóló - határozatképtelenség miatt berekesztett - rendkívüli parlamenti üléssel kapcsolatban, hogy egyetértettek volna a parlamenti vita lefolytatásával.

(Forrás: Autokalauz és MTI | Fotó: Wikipédia)