Jump to content

Lopott autóalkatrészeket foglaltak le

2014. 12. 18. 16:00

Összesen 51, külföldön és Magyarországon ellopott, jelenleg is körözés alatt álló személygépjármű bontott alkatrészeit foglalták le a rendőrök egy pásztói műhelyben; egy 40 éves férfit orgazdaság miatt őrizetbe vettek - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Nágel Tamás elmondta: bejelentés alapján tartottak házkutatást a 40 éves pásztói S. P.-nél, és különböző gépjárműveket, illetve gépjárműalkatrészeket foglaltak le.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint két jármű motorszámát eltávolították, azok eredeti alvázszámait kivágták, és helyükre egy másik alvázszámot tartalmazó karosszériadarabot ültettek be; ennek ellenére az eredeti alvázszámot be tudták azonosítani a nyomozók, és kiderült, hogy mindkét gépjárművet lopás miatt keresik az osztrák hatóságok - tette hozzá a referens.

Nágel Tamás közölte: a pásztói férfit hétfőn őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. S. P. ellen kétrendbeli egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett és 51 rendbeli orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a pásztói rendőrkapitányság bűnügyi osztálya.

(Forrás: Autokalauz és MTI | Fotó: Ccmostwanted)