Jump to content

A Rubelválság az autóiparra is kihat

2014. 12. 18. 12:00

A Jaguar Land Rover oroszországi képviselete arról adott tájékoztatást, hogy a rubel árfolyamának robbanásszerű gyengülése miatt, leállítják a kiszállítást, előre meg nem határozott ideig. Ebből kifolyólag, ezen időintervallum alatt hiány lesz a külföldi autókból Oroszországban.

A Jaguar Land Rover Automotive PLC brit multinacionális autóipari vállalat fő tevékenysége a Jaguar és a Land Rover (beleértve a Range Rover) tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése. Az oroszországi rubelválságra ők is reagáltak a többi nagy céggel egyetemben (pl.: az Apple).

A Vedomosztyi című orosz üzleti-politikai napilap értesülése szerint az oroszországi gépkocsi-kereskedésekben hiány van a külföldi autókból. A Jaguar Land Rover képviselete arról értesítette partnereit, hogy péntektől nem szállít Oroszországba az új árak kiszámításáig. A drága külföldi gépkocsi márkákat forgalmazó 3 nagy orosz cég, a Major, az Avilon és a Transztyehszervisz teljesen leállította az eladásokat.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a rubelválság okozta autóipari-válság mikortól áll vissza a megszokott kerékvágásába. Ez nagyban függ a fent említett ár kalkulációtól.

(Forrás: Autokalauz és MTI | Fotó: Jaguarlandrover)