Jump to content

Győrben készül az új Audi A3-as

2014. 12. 14. 14:00

Az Audi hivatalos információkat árult el a Győrben készülő RS3 Sportback-ről. Az új A3-as modell jövőre fog hivatalosan bemutatkozni a Genfi Autószalonon, majd azt követően nyáron vehetik tulajdonukba a leendő vásárlók az első példányokat.

Az Audi sportos A3-as modellje a győri gyárban fog készülni és az RS3 Sportback utónevet kapta. A német gyártó már képeket is közölt a járgányról és elárulta, hogy hivatalosan a Genfi Autószalonon fogják bemutatni. Az első vásárlók már tavasszal előrendelhetik az RS3-at, majd nyáron birtokukba is vehetik azt.

A sportos külső egy 2,5 literes öthengeres turbómotort rejteget, amely 367 lóerős teljesítmény mellett 465 Nm nyomaték kibocsájtására képes. Jobb kezünk alatt egy hétfokozatú duplakuplungos váltó található, amely az S-tronic névre hallgat.

A Quattro rendszer miatt folyamatosan rendelkezésünkre áll a négykerékmeghajtás. Ez nagyban hozzá járul ahhoz, hogy az RS3 4,3 másodperc alatt gyorsuljon fel 100-ra álló helyzetből. Végsebessége 250 km/óra, de a vásárló kérésére – és persze plusz összegért cserébe – ez 280 km/órára is kihúzható.

További extraként megemlítették a sajtótájékoztatón, hogy sportfutóművel és akár karbon-kerámia fékrendszerrel is rendelhető lesz az Audi A3 RS3 Sportback.


(Forrás: Autokalauz | Fotó: Netcarshow)