Jump to content

500 BMW i8 lett visszahívva

2014. 12. 12. 16:00

Üzemanyag szivárgás miatt körülbelül 500 i8-as személyautót hívott vissza a BMW. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy feltétlenül fennállna ez a hiba, mindössze elővigyázatosságról van szó. Kár lett volna, ha egy ilyen miatt csorbulna az i8 népszerűsége, elvégre egy jól összerakott elektromos autóról van szó.

A napokban a BMW világszerte hivatott vissza i8-as modelleket arra hivatkozva, hogy üzemanyag szivárgás is előfordulhat egy aprócska hiba miatt. Elvileg, ha egy kábelköteg nincs megfelelően rögzítve a tankhoz, akkor léphet fel ez a probléma.

Ezt az ellenőrzést a márkaszervizekben fogják végrehajtani és ha észlelhető az előbb említett hiba, azt egyből orvosolják. Ez a folyamat megközelítőleg 45 percet vesz mindössze igénybe.

Egyébként az i8 35 kilométert tud megtenni elektromos üzemmódban, míg 120 km/óráig képes felgyorsulni környezetbarát hajtással. A két erőforrás kombinációja esetén válik összkerekessé az autó: végsebessége 250 km/óra, százra 4.4 másodperc alatt gyorsul fel; a rugalmasság is magáért beszél, miután 4.3 másodpercre van szüksége, hogy 80-ról 120 km/órára gyorsuljon.

(Forrás: Autokalauz | Fotó: Daler)