Jump to content

Az Audi egy magyar beszállítója jubileumhoz ért

2014. 12. 09. 14:00

A műanyag fröccsöntéssel és galvanizálással foglalkozó székesfehérvári GalvanPlastik Kft. forgóeszköz finanszírozási szerződést kötött a Magyar Export-Import Bank (Exim) Zrt.-vel, így annak ötszázadik ügyfele lett.

Nátrán Roland, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tulajdonosi felügyelete alatt működő Exim vezérigazgatója kedden Székesfehérváron sajtótájékoztatón mérföldkőnek nevezte az ötszáz hitelkihelyezést, amelyet az elmúlt két évben valósítottak meg.

A galvánüzem kilenc évvel ezelőtt 10 millió forintos árbevételt produkált, ma pedig Közép-Európa egyik legkorszerűbb üzeme. Az elmúlt években mintegy egymilliárd forintot fordítottak fejlesztésre, így közepes méretű autóipari beszállítók lettek.

A GalvanPlastik Kft. egy családi tulajdonban lévő cégcsoporthoz tartozó, több mint 20 éve működő vállalat. Kezdetekben a cég csak kereskedelemmel foglalkozott, 2004-ben kezdte meg a műanyagfelület-kezelést, galvanizálást. 2005-ben a galvanizálás mellé új tevékenységként megkezdődött a műanyag alkatrészek fröccsöntése is. A társaság jelenleg 120-130 főt foglalkoztat.

A galvánüzemben gyártott termékek felhasználási területe főként az autóipar, de galvanizálnak műanyag alkatrészeket a bútor-, szaniteripar és az elektronikai ipar számára is. Beszállítói a Rolls-Roycenak, a Mercedesnek, az Audinak, a Suzukinak és a Samsungnak.

(Forrás: Autokalauz és MTI | Fotó: Coolmaterial)