Jump to content

Lewis és Nico megkozmetikázta az SL63-at

2014. 12. 01. 18:00

A Mercedes csapata és két pilótája remek szezonon van túl, melynek a konstruktőri és az egyéni világbajnoki cím állít ki bizonyítványt. Éppen ezért döntött úgy a német autógyártó cég, hogy a két versenyző átdizájnolhatja az SL63-at saját ízlése szerint. Természetesen nem lesz ez sem olcsó mulatság.

A Mercedes-Benz limitált szériás modellekkel ünnepel, a 2014-es Forma-1 világbajnokság után. Az SL 63 AMG "World Championship 2014 Collector’s Edition" névre hallgató roadster különlegessége, hogy a kinézetet Nico Rosberg és Lewis Hamilton tervezhette meg.

Mindössze 19-19 példány fog elkészülni. A Hamilton féle példánynál a fekete és az arany szín dominál, míg Rosberg a fekete-fehér kombináció mellett döntött. A belső specifikációk változatlanok, tehát marad az 5,5 literes biturbó motor, amely 585 lóerős teljesítmény mellett 900 Nm nyomaték leadására képes. A maximális sebessége az egyedüli különbség, hiszen ki lett húzva 300 km/órára.

A limitált roadsterek darabja közel 100 millió forintba fog kerülni. Extraként Hamilton vagy Rosberg bukósisakja is jár, valamint egy IWC karóra, egy dedikált könyv és egy meghívó a jövő évi szezonnyitó Ausztráliai Nagydíjra.

(Forrás: autokalauz.hu | Fotó: Mercedes-Benz)