Jump to content

Az ABT máris megdolgozta az új Audi TT-t

2014. 11. 30. 10:00

A német ABT a magyar gyártású Audi TT harmadik generációjához készített egy komplett tuningcsomagot. A modellben dolgozó 2.0 TFSI motort is felpiszkálták a mérnökök, így a végeredmény 310 lóerő és 440 Nm lett.


A 2014-es esseni autókiállításra készülvén a tunerek is sokkal aktívabbak. Például az ABT, akik az új Audi TT kupé gyári változatából faragtak fenevadat.

Kezdve a motorral, a 2.0 TFSI alaphangon sem kevés 230 paripájából (169 kW) és 370 Nm-éből 310 lovat (228 kW) és 440 Newtonmétert faragtak az ABT emberei, de természetesen a kocsi kinézete sem maradhatott változatlan. Ennek megfelelően a lökhárítók új betéteket kaptak, a küszöböket is lecserélték saját megoldásra, míg a sokküllős 20 coll átmérőjű alufelnik sem a gyárból kigördült példányok, hanem az ABT kínálatából már régebbről ismerős változatok. A tükrök buráit szintén lecserélték, valamint a TT fara kapott egy fix hátsó szárnyat.

Az egészet négy darab egyforma kipufogóvéggel fejelte meg a tuner. A fekete alapra piros színnel kiemelt alkatrészek a renderelt képeken talán jobban mutatnak, mint amiket a fotókon lehet látni, de ez valószínűleg a fényviszonyoknak köszönhető. Az elkészített mű teljes áráról egyelőre még nem érkezett információ, de biztosan egymillió forint feletti összeget kérnek majd érte a tulajoktól, viszont cserébe megmarad a gyári garancia.

(Forrás: autoblog.hu | Fotó: motortrend.com)