Jump to content

Tágasabb hátul az új kecskeméti Mercedes

2014. 11. 25. 16:00

A Mercedes lerántotta a leplet az új CLA modellről, melyet kizárólag Kecskeméten fognak gyártani. A négyajtós kivitel rengeteg kritikát kapott a hátsó utastér magassága miatt. Éppen ezért a kombi változatnál már odafigyeltek a tervezők arra, hogy ugyanezt a hibát ne kövessék el.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary nyilvánosságra hozta a kizárólag Kecskeméten készülő CLA kombi első hivatalos fotóit. Korábban a négyajtós változat is a magyarországi üzemben került gyártásra, de azt a modellt rengeteg kritika érte az utastér hátsó felének belmagassága miatt.

A Mercedes ezúttal is egy limitált kiadással fog kedveskedni. Az OrangeArt Edition névre keresztelt járgány kívül és belül is narancssárga design elemekkel lesz felturbózva.

Az első példányok márciusban kerülnek a márkakereskedésekbe és a leendő vásárlók többféle motorkínálatból válogathatnak majd: 136 és 177 lóerős dízelesből (CLA 200 és 220 CDI), valamint 122, 156 és 211 lóerős benzinesből (CLA 180, 200 és 220), utóbbi összkerékhajtással is kérhető.


(Forrás: autokalauz.hu | Fotó: Mercedes-Benz és betterparts.org)