Jump to content

LA Motor Show 2014 - Egzotikus járgányok vol. 2

2014. 11. 25. 10:00

Rovatunk következő alanya a Chaparral 2X VGT névre hallgat. A versenyautó kialakítású, futurisztikus beütésű járgány brutális specifikációkkal bír. Ráadásul – ahogy az a formáján is látszik – radikálisan megváltoztatott aerodinamikai alakúra gyurmázták a mérnökök.

A Chevrolet munkásságának eredménye a Chaparral 2X VGT versenyautó, amely képes lenne felvenni a versenyt Anakin Skywalker-rel, egy fogathajtó versenyen. Még az is előfordulhat, hogy a jövőben saját szemünkkel is láthatjuk száguldozni ezt a járgányt, valamilyen technikai sport keretein belül.

Az autóba beépítésre került egy 671kW teljesítménnyel bíró lézer. Ez természetesen nem arra szolgál majd, hogy verseny közben kilőjük az előttünk lévő versenyzőt, mint például a klasszikus videojátékban, a Re-Voltban. Ahhoz járul hozzá, hogy a 2X el tudja érni a 390 km/órás végsebességet, továbbá álló helyzetből képes legyen 1,5 másodperc alatt felgyorsulni 100-ra.

Az alábbi kép önmagáért beszél. Tényleg olyan, mintha a jövőből küldték volna vissza. Reménykedjünk, hogyha így is van, nem akarja majd megölni John Connort.

(Forrás: autokalauz.hu | Fotó: topgear.com és driving.ca)