Jump to content

Prémium kategóriás crossover a Volvotól?

2014. 11. 16. 12:00

Az új crossover állítólag kisebb lesz, mint a V60 Cross Country kombi, de továbbra is szeretné biztosítani a prémium szolgáltatást és élményt. Ez a kategória az autóipar leggyorsabban fejlődő szegmense, tehát teljesen érthető, hogy miért próbál ebbe az irányba orientálódni a Volvo.

A Volvo elnök-vezérigazgatója - Hakan Samuelsson – már előre megtervezte a cég jövőben elérendő terveit, melynek nélkülözhetetlen eleme az alapok lefektetése. Ebben fontos szerepet játszana a V60 Cross Country kombinál is kisebb crossover, amely állítólag az XC40 modellnévre fog hallgatni. A tervek szerint, az elkövetkezendő néhány hónapban fog debütálni a járgány.

Samuelsson elmondása szerint a cél az, hogy az XC40 csatlakozzon a gyorsan bővülő prémium crossover szegmensbe, melyben a közelmúltban nagyot alakított a Mercedes-Benz GLA-osztály és az Audi Q3, többek között.

A vezérigazgató arra nem tért ki, hogy mely régióra centralizálnák az új Volvót. Továbbá arról sincsenek pontos információk, hogy az XC60 és az XC90 mikor debütál az autópiacon.

(Forrás: autokalauz.hu és autoweek.com | Fotó: Volvo)