Jump to content

Jenson Button F1-es Hondája eladó

2014. 11. 10. 14:00

Jenson Button 2004-es Hondája eladásra kerül és olcsóbb lesz, mint egy új Nissan GT-R. Bár ehhez az is hozzájárulhat, hogy motor nélkül lett meghirdetve, de mégis a brit pilóta karrierjének egy darabjáról van szó. 60 ezer fontot bőven megér egy ilyen relikvia és biztosan hamar el fog kelni a Forma-1 fanatikusok közt.

A 2009-es világbajnok, 2004-es BAR Honda versenyautója eladásra kerül. A közelmúltban Webber Red Bull-ját is meghirdették, a különbség, hogy Button volt játékszerének hiányzik a motorja. Ettől függetlenül, biztosan el fog kelni a sportág szerelmesei közt, hiszen potom 60 ezer fontért került kiárusításra.

A 060/002 alvázszámú versenyautó azért is különleges és értékes, mert Janson dobogós helyezést ért el a volánja mögül 2004-ben. Az eredeti lengőkarok, féltengelyek és a speciális karosszéria található meg rajta.

A versenyzőről egyébként olyan hírek terjengnek a sajtó világában, hogy a jövő évtől nem lesz tagja a felső kategóriás száguldó cirkusz mezőnyének. A brit pilóta mindössze annyit tett hozzá ehhez a spekulációhoz, hogy még nem áll készen arra, hogy abba hagyja a versenyzést.

(Forrás: autokalauz.hu és topgear.com | Fotó: button.lap.hu)