Jump to content

Webber 2007-es Red Bull Renaultja eladó

2014. 11. 07. 10:00

A Topgear belebotlott egy hirdetésbe, ahol Mark Webber 2007-es Red Bull Renault versenyautója került aukcióra, potom 250 ezer fontért. A szerkezet teljesen működőképes és valóban eredeti. Egy ilyen lehetőséget, egy tehetősebb Forma-1 fanatikus biztosan nem fog kihagyni.

Az „RB3” kódnéven futó Forma-1-es járgány, egy internetes aukciós oldalon lett meghirdetve. A versenyautó dizájnja Adrian Newey nevéhez köthető. Az ex-Red Bull Renault az Ausztrál-, a Maláj-, a Bahrein-, a Spanyol- és Monacói nagydíjon szolgált Mark Webber alatt.

250 ezer font, (közel 100 millió forint) azért jelentősen ki tudja üríteni az ember zsebét, de még mindig kevesebbért juthatunk hozzá a versenyautóhoz, mint egy Lamborghini Aventadorhoz.

Aki már hozzászokott a V6-osok búgásához, annak szokatlan lenne újra a V8-as bömbölését hallgatni. De sokak szerint a 2,4 literes szívómotorral ellátott Red Bull, sokkal kellemesebb hangzással volt megáldva, a maga 18 ezres fordulatszámával. A hidraulikus működtetésű paddleshift sebességváltó, az autó Achilles-sarkának mondható, de ettől függetlenül az RB3 elég megbízható.

Természetesen megtalálhatóak a Forma 1-es járgányban azok az extrák, melyeket Webber igényei és alkata szerint alakítottak ki. Ilyenek például a különböző aero csomagok, extra kerekek, motor burkolatok, fejtámlák és padlópanelek. Ezekkel együtt egyre szimpatikusabb ez a 250 ezer fontos üzlet, főleg ha a leendő tulajdonos egy Forma-1 fanatikus.

(Forrás: autokalauz.hu és topgear.com | Fotó: spokeo.com)