Jump to content

Hazai környezetben a Peugeot Exalt

2014. 10. 16. 14:00

A francia gyártó, robosztus koncepcióval állt elő a Párizsi Autószalonon. Korábban Pekingben is megmutatta már magát a járgány, szóval a hazai látogatók előtt nem volt újdonság. De ettől függetlenül, egy rossz szavunk nem lehet az Exalt-ra, hiszen szemet gyönyörködtető a kialakítása.

A Peugeot számos négykerekűt állított ki a 2014-es Párizsi Autószalonon, ezzel is kedveskedve a hazai érdeklődőknek. Sajnos az Exalt nem ezen az eseményen jegyezhette debütálását, hiszen korábban a Pekingi Autószalonon volt első hivatalos bemutatkozása. A koncepción azóta nem sokat változtattak, de továbbra is rendelkezik a „tekintetek megragadása” képességgel.

Az autó fényezése és színvilága szinte semmit sem változott, egyedül a hátsó pirosas kontraszt ami újdonság. A belső tér anyaghasználata és hangulata már jelentősebb vérfrissítésen esett át, hiszen csíkos szövetgarnitúra fedi, a korábbinál világosabb fa szerkezetet.

A motorháztető alatt két motor is tevékenykedik, a maximális teljesítmény elérésének érdekében. Az egyik egy 1,6 literes turbófeltöltéses rendszer, 270 lóerővel és hatsebességes automata váltóval. A 340 lóerős teljesítmény elérésében, egy elektromos motor segédkezik.

p
p
p
p

(Forrás: autokalauz.hu | Fotó: autoblog.com)