Jump to content

Apró Fiat egy nagy rendezvényen

2014. 10. 12. 12:00

Hosszú idő után végre megmutatta magát a Fiat új városi autója, az 500X. Az 500-as család talán „legjóképűbb” példányának mondható járgánya, egy olaszországi gyárban fog gyártósorra kerülni. Teljesen vásárló centrikus magatartást képvisel a Fiat, hiszen számos kivitelben tudjuk, saját ízlésünkre legózni a kocsit.

A Párizsi Autószalon természetesen nem csak a sportos és termetes járgányok debütálását teszi lehetővé. A Fiat 500-as családjának legújabb tagja az X jelzést kapta neve mellé. Az olasz gyártó nagyon odafigyelt arra, hogy a leendő vásárlók a saját igényeik szerint tudják összeollózni az autó külsejét és belsejét is.

Több féle motorkínálata van az 500X-nek. A listában szerepel két dízeles motor: egy 1,4 literes turbó, amelynek 140 lóerős teljesítménye van, és egy 1,6 literes, ami viszont 120 pacit képes felhasználni. Később feliratkozott a kínálathoz egy 1,6-os 110 lóerővel, egy 1,4 literes 170 lóerővel és végül egy 2,4-es Tigershark motor, ami 184 lovacskával büszkélkedhet.

A vásárlók 12 különböző szín, hét belső kombináció és nyolc féle keréktárcsa közül választhatnak. Továbbá rengeteg konfiguráció, rendszer és egyéb extra igényelhető a kocsihoz.

fiat
fiat
fiat
fiat

(Forrás: autokalauz.hu | Fotó: autoblog.com)