Jump to content

Brutális lett a Bentley Mulsanne Speed

2014. 10. 07. 12:00

Elképesztő, hogy mekkora nyomatékkal bír az új Bentley motorja. 1100 Nm-ével a legmasszívabb szerkezetek közé sorolhatnánk. A korábbi változathoz képest inkább a belső erő fejlesztésére helyezték a hangsúlyt, a külső design nem változott jelentősebben. További képeket is megnézhetünk a monstrumról a cikkben.

Ezer és még száz Nm nyomaték, amit a legjobban kiemelnék a képen látható Bentley Mulsanne Speed szedánból. Lénygében ez ugyan az az ultra-luxus cirkáló, mint a két évvel ezelőtti, a különbség mindössze annyi, hogy nagyobb erőt képes kiszakítani magából.

Egy 6,75 literes iker-turbós V8-as motorral lett ellátva a Bentley. Ezzel a belső szívvel 530 lovat szégyenítene meg, – ez 25-el több mint a korábbi modellnél – továbbá 1100 Nm nyomatékkal bír, melyet 1750-es fordulatszámmal fűszereztek meg a mérnökök. Ahhoz képest, hogy 3 tonnás szedánról van szó, 4,8 másodperc alatt éri el a 100-at és a végsebessége 306 km/óra.

Összefoglalva, egy fantasztikusan összeszerelt szerkezetről van szó. Tekintélyt parancsoló lehet egy ilyen járgány volánja mögött ülni. Nézzünk róla pár képet, csak hogy legyen további okunk csorgatni a nyálunkat.

asd
asd
asd
asd

(Forrás: autokalauz.hu és autoblog.com | Fotó: autoblog.com és topgear.com)