Jump to content

A Honda prototípusa nagyon ismerős

2014. 10. 07. 10:00

Első ránézésre borzasztóan hasonlít a Honda HR-V prototípusa egy másik modellhez. Már majdnem annál a fázisnál tart a japán vállalat járgánya, hogy a sorozatgyártás elkezdődhessen. Ám előbb be lett mutatva a Párizsi Autószalonon és tavasszal New York-ban is kiállításra kerül, bár akkor már részletesebb technikai információkkal.

A Párizsban bemutatott Honda HR-V prototípus, már majdnem gyártásra kész állapotban van. Apróbb simítások és egy New York-i bemutató is vár még rá. Éppen ezért nem tudunk konkrét adatokkal szolgálni a specifikációit illetően.

Egyelőre annyi derült ki, hogy elég energiatakarékos motorkínálattal lesz kapható a márkakereskedésekben, feltéve, hogy zöld utat kap a termelése. Az amerikai vásárlók számára 1,5 literes benzinmotorral, míg az európaiaknak 1,6 literes dízelmotorral lesz elérhető a járgány. Várhatóan hatsebességes manuális sebváltásra lesz lehetőségünk.

A belső tér varázsa, hogy belülről tágasabb, mint amilyennek kívülről tűnik. Pedig első ránézésre sem apró termetű a crossover. A tervek szerint 2015 nyarától kezdődik az értékesítése az európai autópiacon.

asd
asd
asd
asd

(Forrás: autokalauz.hu és autoblog.com | Fotó: autoblog.com)