Jump to content

Méretes kerekeken fekszik a Toyota

2014. 10. 03. 18:03

A japán gyártó nem is olyan régen jelentette be, hogy készülnek egy különleges koncepcióval a Párizsi Autószalonra. Ezt megelőzően nem sokat mutattak, vagy mondtak el a crossoverről, de most végre lerántották róla a leplet. A továbbiakban egy promó videó is megtekinthető a Toyota C-HR-ről.

A japán mérnökök remek munkát végeztek, hiszen a Toyota új járgánya elég vadra sikeredett. Korábban láthattunk már látványképet a C-HR-ről, de hivatalosan és teljes egészében most tekinthető meg a crossover.

A C-HR-t egy hibrid hajtáslánc működteti, amely valószínűleg a Toyota Priusból származik. A kerekeit egy 1,8 literes benzinmotor hajtja, melynek besegít egy elektromos motor is. Továbbá a hátsó tengely is kapott egy kis elektromos rásegítést. Az egyéb technikai adatok továbbra is homályosak, valószínűleg Párizsban fog kitisztulni a kép teljesen. A japán gyártó azt a szöveget fűzte hozzá a járgányhoz, hogy „Ötvözi az energikus külsőt és a magával ragadó vezetési élménnyt”.

Ilyen formát nem láttunk még az autószegmensben, szóval kíváncsian várjuk a Toyotáról való visszajelzéseket. Lehet, hogy egy új trend született meg? Majd kiderül!

(Forrás: autokalauz.hu és autoblog.com | Fotó: autoblog.com)